Stenalderkost

Hvis du har planer om at omlægge din kost, er stenalderkost værd at overveje. Stenalderkost entusiaster helbredet, humøret og vægten positivt. Grundprincipperne i Stenalderkost bygger på kød, fisk, fjerkræ, æg, nødder, svampe, frugt og grønt. Altså alt, hvad der tilgængeligt for vores forfædre. Derimod skal man holde sig fra forarbejdede råvarer, alle former for korn, brød, pasta, ris, kartofler og sukker. Eftersom ideen med stenalderkost er at spise ligeså primitivt som vore forfædre gjorde.

Fordele

Fordelen ved Stenalderkost er, at i og med man indtager en masse ”rene” vare, altså vare uden alle mulige former for tilsætningsstoffer, forebygger man en lang række sygdomme som; astma, allergier, hjerte-kar-sygdomme, diabetes, gigtlidelser, fordøjelsesproblemer, kræft og demens. Samt føre til psykisk bedring og velvære.

Korn

Ifølge stenalderkost-folket er vi mennesker ikke skabt til at nedbryde kornprodukter Blandt andet på grund af indholdet af lektiner (proteiner, der kan binde sig til kulhydrater) og fytiner (Organisk syre, som hæmmer optagelsen af visse mineraler). Desuden består brød primært af kulhydrater, altså sukkerstoffer. Og tilhængerne af stenalderkosten mener også, at kornprodukter er skyld i fedme.

På Ude og Hjemme’s hjemmeside kan du læse meget mere om det at være stenalderkost tilhænger samt mere om stenalderkostens formål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *