LCHF: Amerikanske pandekager

På en kur son LCHF kan det godt være svært at finde lækkerier, som smager ligesom det man ellers kender fra før kuren. Dette gælder også måden at lave pandekager på. For det er ikke altid helt let at ramme plet på den opskrift, som man er vant til. Dog er der gode råd for det, for her er der en god opskrift på de lækre pandekager. Ydermere skal det nævnes, at de selvfølgelig er lavkarbo.

Amerikanske pandekager med jordbær-mynte salat

Ingredienser:  

Pandekager

2 æggehvider
100 g hytteost 4 %
2 æg
½ tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljepulver
½ tsk. kardemomme
1 nip salt
2 spsk. kokosfibre
kokosolie eller smør til stegning
Jordbær-mynte-salat
150 g friske jordbær
15 mynteblade
Citruscreme
100 g mascarpone
1-2 spsk. fløde
1-2 tsk. SukrinMelis
skal af ½ økocitron
1 spsk. citronsaft

Sådan gør du

1. Pisk de to æggehvider stive i en skål (gem blommerne, og kom dem i dine morgenæg i morgen). Blend hytteosten med de to hele æg; tilsæt bagepulver og krydderier, og blend det godt sammen. Vend den blendede masse i de stive æggehvider, og vend til sidst kokosfibrene i, til du har en jævn dej. Varm en pande op, og kom smør eller kokosolie på. Kom dejen på panden i klatter, så der er plads til ca. fire klatter. Steg pandekagerne på begge sider.
 2. Jordbær-mynte-salat: Skær jordbærrene i skiver, og hak mynten fint. Bland jordbærrene og mynten i en skål, og servér salaten til pandekagerne.
 3. Citruscreme: Rør ingredienserne sammen, og servér.
Nu kan du med god samvittighed sætte dig ned og nyde en god omgang pandekager uden at skulle tænke over et kæmpe kalorieindtag eller lignende. De kan selvfølgelig derfor også sagtens serveres til en god brunch eller til diverse fødselsdage og andre festligheder i din omgangskreds. Velbekomme.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *