LCHF: Lagkage

Selvom man træner eller er på slankekur, så er det også muligt at få lidt søde sager engang imellem. I hvert fald hvis det gælder LCHF-kuren.  Den både ligner en lagkage og så smager den også lige så fantastisk (hvis ikke endnu bedre) som en lagkage. Det er derfor ikke et problem at holde en fødselsdag uden en traditionel lagkage, selvom man er på kur.

Lagkage

Bunde
6 æg
200 g Philadelphia-ost
2 spsk. SukrinGold
3 spsk. kokosfibre
2 spsk. loppefrøskaller
½ tsk. vaniljepulver
½ tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
Chokolade-smør
100 g smør
100 g mørk chokolade
Hindbærcreme:
3 dl fløde
1 dl hindbær
Vaniljecreme
2 æggeblommer
2 spsk. SukrinMelis
½ dl fløde
1 tsk. vanilje
15 g smør
2 dl fløde
Fyld
200 g jordbær i tynde skiver
evt. 2 bananer i tynde skiver
(NB: Udelad banan-færre kulhydrater)
Pynt
100 g hindbær
Nu til opskriften

Opskrift

1. Bunde: Del æggene i blommer og hvider i to skåle. Pisk blommerne med Philadelphia i den ene skål, og pisk hviderne stive i den anden. Pisk resten af de tørre ingredienser i ægge-blommemassen, og vend den forsigtigt i hviderne, til dejen har en luftig konsistens.
2. Opvarm ovnen til 150°. Tag bunden ud af springformen, og læg den runde cirkel på en bageplade med bagepapir og brug den som skabelon. Kom ¹⁄₃ af dejen i, så den dækker bunden, og bag den i 20-25 minutter. Læg bunden til afkøling på bageristen. Gentag processen med ¹⁄₃ af dejen, til du har tre lagkagebunde.
3. Chokolade-smør: Smelt smør og chokolade i en kasserolle ved lav varme, imens du rører jævnligt. Hæld massen over i en skål, og sæt den til afkøling i køleskabet i ca. 2 timer, til den er stivnet. Sæt den på køkkenbordet, til den har opnået rumtemperatur, og pisk den igennem med el-pisker i ca. 2 minutter. Du har nu det mest lækre og luftige chokoladesmør.
4. Hindbærcreme: Pisk fløden til skum. Blend hindbærrene i en stavblender, og rør dem i flødeskummet.
5. Vaniljecreme: Bland æggeblommer, SukrinMelis, ½ dl fløde og vanilje i en kasserolle, og varm det meget langsomt op, mens du pisker forsigtigt. Smelt smørret heri, og lad det hele afkøle. Pisk imens 2 dl fløde til skum, og rør den afkølede masse ind i flødeskummen.
6. Saml lagkagen med kagecremer, jordbær og evt. banan. Smør et lag af din yndlingscreme på toppen, og pynt med friske hindbær
Hvis du er på kur skal du selvfølgelig prøve at nøjes med et stykke, men hvis du ellers holder dig til sunde sager resten af dagen, så er der intet ondt for at du snupper dig et lækkert stykke lagkage! Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *