De 3 bedste øvelser til styrketræning

Visse øvelser er bedre end andre, når det gælder styrketræning. Derfor har jeg her fundet de 3 bedste øvelser til dig, når du er i gang med at gennemgå et program i styrketræning. Find mere inspiration og gode råd på siden fitnews.dk, hvor du kan se mere om øvelser i styrketræning. Det gælder jo om, at din krop får trænet alle dine muskelgrupper ensartet, så din krop altid er i topform.

De 3 bedste øvelser til din krop

 

Disse øvelser har været udført i mange år og vil aldrig vil gå i glemmebogen, da disse øvelser er helt unikke og grundlæggende.

1. styrketræningsøvelse – snatch

 

Snatch, eller på dansk ‘træk’, er en af de største styrketrænings øvelser overhovedet. Øvelsen er meget teknisk og med lidt træning vil du kunne løfte meget tunge vægte i en øvelse som denne. Ser man på styrketræningsøvelsen snatch kan den deles op. Først laver du en bevægelse der minder om bevægelsen i dødløft. Det følger du op med et eksplosivt træk (frivend) så du får vægten i spænd over hovedet samtidig med du går ned i knæ. Dernæst laver du samme øvelse som i overhead squat. Denne styrketræningsøvelse er altså en kombination af flere øvelser. Dødløft, frivend, squat. 3 ekstrem store øvelser sammensat til en styrketræningsøvelse.

 

2. styrketræningsøvelse – clean and jerk

 

Clean and jerk, eller på dansk ‘stød’, er en styrketræningsøvelse der ligesom snatch ikke udøves af vildt mange inden for fitnessverdenen. Har du styrketrænet 1 år i et fitnesscenter dagligt, vil du måske have set en eller to personer laver snatch eller clean and jerk. Det er synd, da netop disse to styrketræningsøvelser stiller enorme krav til din teknik, styrke og koordination. Clean and jerk er, ligesom snatch en af de store styrketrænings øvelser, der er sammensat af flere led.

3. styrketræningsøvelse – muscle up

 

Muscle up, eller power straight, er en suveræn styrketræningsøvelse hvor hele overkroppen. Som de andre store styrketrænings øvelser kan øvelsen deles op i flere led. Først laver du en eksplosiv pullup der gør at du kommer op i position til at kunne lave dips. Denne styrketræningsøvelse er meget fysisk hård og det kræver meget træning bare at kunne lave en repetition.

Squat, bænkpres og dødløft øvelser

 

Squat, bænkpres og dødløft er også styrketrænings øvelser, men som du nok kan se, kan hverken den fornemme squat, overkroppens kongeøvelse bænkpres eller den store allround øvelse dødløft hamle op mod de 3 bedste styrketrænings øvelser, du netop har set. Uden tvivl er squat, bænkpres og dødløft 3 suveræne styrketrænings øvelser der virkelig kan få dig til at rykke, men vil du skridtet videre, skal du se på snatch, clean and jerk og muscle up.

Træningsbegreber

 

Snatch = træk

Clean and jerk = stød

Muscle up = stem

Clean = vend

Powerclean = frivend

Clean pull = stødhiv

Power snatch = råtræk

Snatchpull = trækhiv

Snatch balance = træk balance

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *