Træning, der forbrænder fedtet

Træning og kost kombineret har altid været den bedste måde at forbrænde sit fedt på. Dog kan man sætte skub i forbrændingen ved at træne mere, hvilket ikke er noget nyt og banebrydende. Udover at det er godt for dit udseende, er det selvfølgelig også godt for din egen og din krops velbefindende. Dog skal man huske at træne forskelligt, da en enkel træningsform ikke er fuldt optimalt i forhold til din krops fedtforbrænding. Hvordan du eventuelt kan gøre, kan du inspireres af ved at læse med videre nedenunder.

Lavintensitet brænder fedtet

Fedtforbrændingsprocessen er en langsom proces, og det forklarer jo, hvorfor du ikke lige har lyst til at presse sig selv, til du brækker dig for at få bugt med blæveret. Grunden til at det tager tid er, at træningsprocessen i fedtforbrændingen er lang, da det er begrænset, hvor hurtigt man kan nedbryde fedtsyren i musklerne. Når du træner med meget høj intensitet, kræver musklerne mere energi, end fedtet kan levere. Derfor bliver det primært kulhydraterne, der allerede ligger inde i muskelcellerne, som forbrændes, da kulhydraterne hurtigt kan levere mere energi, end fedtsyre kan. Derfor er det, at man, relativt set, forbrænder mere fedt, når man arbejder på lav intensitet – for her får fedtsyrerne tid til at nå frem, og de kan forbrændes, før musklerne bliver ’mætte’.

Intervaltræning for maksimal forbrænding

Selvom ovenstående lyder meget godt, er det dog ved høj-intensitetstræning, at man forbrænder mere, da energiforbruget naturligt er højere her.  Den endelige mængde af fedtsyreforbrænding bliver derfor større, selvom den procentdel af energi, der kommer fra fedt, er mindre. Og det er det totale energiforbrug, der tæller. Så derfor kan man sagtens kombinere lavintensitet med intervaltræning, da det fungerer godt. Ved at kombinere de to træningsformer, får man høj forbrænding i arbejdsperioderne (mest kulhydrater) og bagefter fedtforbrænding.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *