Guiden til fitness sko til Zumba

Leder du efter en ny sportsgren, som du kan bruge din energi på, og vil du gerne gå til en sport, der er både fysisk krævende og sjov? Zumba er en sportsgren, der har været på alles læber de sidste par år. Hvis sporten lyder som noget for dig, er det en god idé at være omhyggelig med dit valg af fitness sko. Følg med her.

Zumba er sportsgrenen hvor du både danser, twister, vrider og shaker. Til disse bevægelser har du brug for fitness sko, der følger dig i alle bevægelserne og støtter dine knæ. Der er fire ting, du skal tænke på, når du skal købe dine nye fitness sko.

 

Vælg dine fitness sko med omhu

1: Støtte. Det er vigtigt at skoen støtter op om foden, så du ikke glider rundt inde i din fitness sko. Har du meget slanke ankler, er det en god idé at vælge en fitness sko med basketstøvlesnit, der går højere op. Vælger du dansesneakeren, skal den være så lille, at tåen næsten støder imod spidsen af skoen. Skoen vil nemlig give sig efter et stykke tid, så den passer dig perfekt.

2: Splitsål. Hvis du køber en dansesneaker, indeholder den en lidt utraditionel splitsål. Der er delt i to med mesh eller lærred imellem. Formålet med dette er, at skoen bliver mere fleksibel, så du let kan bøje den sammen med foden, selvom sålen er lavet af plast.

3: Stødabsorbering. Det er obligatorisk med stødabsorbering til Zumba. Under træningen er der nemlig mange hop og landinger, og derfor er der risiko for overbelastning af både fødder og knæ, hvis ikke skoene absorberer stødene. Du kan finde de helt rigtige stødabsorberende fitness sko hos Stylepit, der forhandler fitness sko, som er både komfortable og moderigtige.

4: Plastsål: Der laves mange twist til Zumba-træningen. Her er det vigtigt at du kan twiste på gulvet, uden at dine fødder hænger fast. Derfor skal sålen på dine sko være af plast og ikke af gummi. En plastsål er glattere, og der kommer derfor ikke friktion mellem sål og gulv, der kan give knæskader.

 

Billede: JBSA – Fort Sam Houston MWR-FSS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *