Den effektive motionskur

De fleste mennesker er godt klar over, at en sund og slank krop som regel kun kan opnås ved at kombinere sunde spisevaner sammen med motion i en vis udstrækning. Det tager væsentligt længere tid at opnå en idealvægt, hvis man udelader motionen og kun spiser sundt, og det er slet ikke sikkert, man nogensinde opnår et vægttab, hvis man godt nok dyrker motion men fortsætter med at spise usund mad. En motionskur er en effektiv cocktail, som kan hjælpe alle overvægtige til at komme ned på en passende vægt, hvis man både ændrer sine spisevaner til sundere måltider samt kombinerer det med regelmæssig fitness i løbet af ugen.

 

Motion og sunde madvaner virker

Det er både hurtigere og sundere, hvis man spiser sund mad og foretager sig fysiske udfoldelser flere gange om ugen, hvis man gerne vil få en mere slank og sporty krop. Ved at spise en fornuftig kost og dyrke en fornuftig motionsplan, så følger man motionskuren, der garanteret vil give positive resultater. Fundamentalt går det ud på at indtage mindre kost, end man forbrænder, så man skal altså spise meget lidt eller forbrænde rigtig meget.

Det er ikke sundt at sulte sig, da kroppen har brug for energi, så man slipper altså ikke for at motionere, idet alternativet er spisevægring, hvilket er en sygdom. Heldigvis kan man selv bestemme hastigheden for slankekuren, da det aldrig må blive en plage at følge den, så man bør starte med at sætte sig realistiske mål. Hvis man har en BMI (body mass index) på mere end 25, så kategoriseres dette til at være overvægt, men det er naturligvis en individuel beslutning, men man bør kende til tommelfingerreglen.

 

Sammensætning af kuren

Man skal selv sætte sig nogle overkommelige mål, hvorefter man bør følge planen nøje fremover, og det er ofte sjovere at træne sammen med én eller flere venner i samme situation, og der findes desværre mange overvægtige i Danmark, så det er normalt let at finde ligesindede i samme situation som dig. Det vigtigste for dit træningsprogram er følgende:

 

  • Regelmæssig motion hver eneste dag
  • Den samlede kalorieforbrænding skal være rimelig høj
  • Noget af træningen skal være med relativ høj intensitet og muskelopbyggende
  • Noget af træningen skal være muskelopbyggende

 

Man kan både træne derhjemme, man kan gå i fitnesscenteret, eller man kan løbe ture i det fri. Man bør træne 30-45 minutter om dagen, og det bør ikke være samme øvelse hver dag, da man derved træner flere muskelgrupper og får en jævn forbrænding. Man bør lave et uge program, der inkluderer blandede øvelser herunder løb, cykling, romaskine, vægttræning, jogging og kondimaskiner med strækøvelser.

Hvis nogle af øvelserne er intensive, så bør man holde en kort pause, før man går videre til næste øvelse, så kroppen ikke stresser. En enkelt dag om ugen kan man træne på halv styrke for eksempel jogging. Med hensyn til kostplanlægningen, så er det bedste råd at spise mindre mængder, spise langsommere og holde sig til friske og sunde råvarer især grøntsager og kød, der har et højt indhold af proteiner og kostfibre, mens der bør være kun lidt fedt, sukker og kulhydrater i din kost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *