Bliv ekspert på kokkeskoler

Hvis man går meget op i mad, motion og ernæring, så bør man måske kombinere dette og vælge en karriere indenfor disse fag, idet der findes mange specialiserede madskoler og kokkeskoler rundt omkring i hele landet. Her kan man finde alle former for job som:

  • Kok
  • Tjener
  • Ernæringsekspert
  • Gastronom
  • Receptionist

Man finder masser af nyttig info på Hotel- og Restaurationsskolens hjemmeside, idet her også findes flere erhvervsuddannelser og efteruddannelser indenfor mad og sundhed. Der findes rigtig mange muligheder for at blive ekspert indenfor ernæring og sundhed, hvis man starter med at uddanne sig på en af disse madskoler eller kokkeskoler, idet man her nemt kan finde et passende fagområde efter sin egen smag.

Find et interesseområde

Hvis man blot vælger det overordnede område mad, ernæring og sundhed, så vil man ofte have svært ved at danne sig et overblik over dette brede område, så man bør afgrænse området en del, således man får et speciale, på hvilket man kan blive ekspert. Såfremt der blot er tale om en hobby, så kan man naturligvis sagtens vælge alle slags områder, men når der er tale om et karrierevalg, så må man afgrænse sig til et specifikt fagområde. Man bør især vælge ud fra sine interesser, men man bør også undersøge beskæftigelsesmulighederne, da det ikke er sjovt at være færdiguddannet indenfor et område, hvor der ingen ledige jobs befinder sig. Heldigvis findes der masser af muligheder, så start med at undersøge dine karrieremuligheder ud fra dine interesser. Man kan for eksempel afgrænse sine valg til finere madlavning, ernæring, fitness, kostprogrammer, slankekure, forbrænding eller kombinationer af disse områder.

Sundhed og motion

Alle eksperter indenfor ernæringsbranchen er enige om, at man opnår et langt og sundt liv ved at spise sund og afbalanceret mad i moderate mængder og gerne dyrke regelmæssig motion, således din forbrænding altid er 100 % i orden. Fedme og overvægt er store problemer, der vokser i omfang hvert eneste år, da vi generelt bevæger os for lidt og spiser for meget usund mad. Dette skyldes flere faktorer som mangel på tid, forkert prioritering, uvidenhed, dovenskab, for lidt motion samt forkerte kostvaner. Mange får problemer med overvægt allerede i barndommen, hvilket er meget skadeligt, da det kan være meget svært at komme ud af denne onde spiral. Mange kaster skylden for overvægten over på dårlige gener og stofskiftet, men i de fleste tilfælde er dette blot dårlige undskyldninger. Man kan bekæmpe overvægten med en slankekur, som består af en kostplan kombineret med motion, og dette gælder hele livet igennem, men det er psykisk sværere at komme i gang uden den nødvendige motivation, og hvis man har udsat problemet for længe. Det kræver viljestyrke og opbakning fra venner og familie at få succes med en slankekur. Generelt skal man jo spise mindre portioner og koncentrere sig om proteinrig kost med masser af fibre samt friske grøntsager. Man bør til gengæld afholde sig fra slik, sodavand, kager og alkohol , men dette er ikke så nemt, da disse er meget vanedannende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *