Hold dig altid i god form

 

Der findes mange årsager til, at man skal tage vare på sin krop. Man opnår mange fordele ved at være i god form. Man vil dels kunne leve længere og have et mere lykkeligt liv med mange sociale aktiviteter. Det er nemlig tendensen, at dem der hurtigt kommer på B-holdet og kaster håndklædet i ringen, de opgiver at komme i god form. De isolerer sig selv fra flokken, og de sidder ofte derhjemme ved computeren.

Men man kan sagtens have et rift socialt netværk ved at komme i fitness centeret og senere hygge sig derhjemme på internettet. Det drejer sig blot om at tage sig sammen, hvilket ofte er ret svært. Undskyldningerne for at slippe for at komme i god form står i kø. Læs her den kendte Chris MacDonalds forklaring på, hvorfor motion er bedre end alt andet.

At være i god form er alfa og omega

 

Ifølge et interview i Berlingske, kan man her høre om, hvorfor det er så sundt at spise broccoli, gulerødder og bær. Men alligevel er ingen grøntsag eller frugt bedre end de helbredsmæssige fordele ved motion.

Baggrunden for Chris MacDonald

 

Chris er født i 1973 i USA, hvor han er uddannet fysiolog og Cand. Scient i Human fysiologi. I dag en af Danmarks mest kendte og benyttede sundhedscoaches med en lang række foredrag, tv-optrædener, workshops om ernæring, livsstil, motion og psykologi. Siden 2003 fast brevkasse i Politiken, fra 2010 klummeskribent på Berlingske Tidende/FRI.dk. Medvirket i tv-programmer som »Chris på Chokoladefabrikken«, »By på Skrump«, »Chris på vægten.

I sidste weekend var jeg i Skagen for første gang, og Skagen viste sig at være yderst solrig denne weekend. Jeg har besøgt mange steder i verden, men jeg må indrømme, at Danmarks nordligste punkt er et af de smukkeste steder, jeg har været. Jeg valgte blandt andet at nyde Skagen på min morgenløbetur i området omkring »Den tilsandede kirke«, hvor jeg havde fået at vide, at der ville være gode løbemuligheder. Området var intet mindre end spektakulært til løb og lander uden tvivl på min top 10 liste over bedste løbeture i Danmark. Mens jeg løb med den tidlige morgensol i ryggen, i smukke naturomgivelser og sandet under mine sko, kom jeg til at tænke på, hvor rigtigt, helt rigtigt, det føles at bevæge sig i naturen. Jeg følte mig hjemme.

Motion slår alt

Motion er det ultimative »redskab« til at reducere risikoen for sygdom. Det er naturligvis ikke ensbetydende med, at sund mad ikke er vigtigt, det er tværtimod meget vigtigt og har stor betydning for vores helbred og en reduceret risiko for sygdom, men den ultimative mad vil altid være lillebror i forhold til motion, når det handler om til at øge velvære og helbred.

Motion er også nummer et, når det gælder om at sænke aldringsprocessen, hvilket ingen ansigtscreme kommer i nærheden af. Ydermere stiger evidensen også for, at motion er en af de bedste ting, man kan gøre for at reducere stress niveauet og fremme mentalt velvære og brain power. Derfor er jeg stor fan af al form for fysisk aktivitet og motion, som man kan komme i nærheden af, og den bedste form for fysisk aktivitet er den slags, som man ikke er bevidst omkring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *