Kom i topform med en træningselastik

 

De små detaljer er i mange henseender de afgørende, og det er også tit tilfældet indenfor træning og fitness. Det er de sidste ti minutter af din træning, som virkelig giver dig de ønskede resultater eller de sidste ti minutter af løbeturen. Man kan også komme i bedre form ved at gøre lidt gymnastik, man da ikke alle har en veludrustet gymnastiksal til rådighed eller tid eller mulighed for at komme ned i fitness centeret hver dag, så kan man derhjemme gøre små øvelser med sin træningselastik.

Man kan gøre mange træningselastik øvelser, og der findes også mange typer af træningselastik, idet man eksempelvis kan se et stort udvalg på webshoppen Med24.dk. Der findes nemlig både runde samt flade typer træningselastik i forskellige hårdheder, og desuden kan de fås både med og uden håndtag.

Se hele udvalget her. På en webshop finder man nemlig oftest det største udvalg samt de billigste priser på træningselastik, da man her kan springe forhandleren over, og dermed kan vi som forbrugere købe træningsprodukter til yderst rimelige priser på nettet. De fleste typer af træningselastik koster i området 100-150 kr.

Hvilke øvelser virker bedst?

Man kan foretage flere forskellige træningselastik øvelser både alene eller sammen med andre. Det er også en skånsom, fleksibel samt effektiv måde at træne på, samtidigt med at den er billig, da man sparer gebyrer til fitnesscenter samt til transportudgifter. Mange fysioterapeuter anvender i dag en træningselastik rulle som led i genoptræningen af deres patienter, og andre gange anvender de et træningselastik bånd i deres øvelser.

Man alle kan nu hjemme i deres egen stue lave komplicerede øvelser, der på én gang er både dynamiske og funktionelle, og man bestemmer jo selv dit modstandsniveau og dine variationsmuligheder. Man opfordres derfor til at lave øvelser et par gange dagligt i minimum et kvarter ad gangen, og det er jo nemt at medbringe dit træningselastik, når du er på farten, så det gælder både på arbejdspladsen, i sommerhuset eller med på ferien.

Det vigtigste for diger jo at træne dine muskelgrupper regelmæssigt, således du er veltrænet og i form. Dette kan et træningselastik være en god hjælp og et godt supplement til dit øvrige træningsprogram. Man kan derfor kombinere både løbeture og cykelture med en omgang øvelser såsom planken, armbøjninger, mavebøjninger og squats.

Hvad bør man starte med?

Begynderen bør starte med et træningselastik bånd på 5,5 meter. Denne længde gør nemlig, at du får masser af muligheder til at arbejde med modstanden ved enten at forkorte eller forlænge din træningselastik. Hvis du skal i gang med at træne, så er det klogest at starte med elastikker med en lav belastning. Senere kan man gå i gang med de noget hårdere træningselastik bånd. Man kan kende forskel på dem med deres farver.